Äntligen hemmamatch igen!

Mitt i den enorma mängden vatten så skall det också spelas fotboll i Gävle. På fredag har vi Korsnäs IF FK på besök. Korsnäs som möjligen låter Gästrike-klingande, men som tar sig till Gävle från Dalarna. Rolig kuriosa är att fabriken Korsnäs, lokaliserad i Bomhus, faktiskt har sitt ursprung i just Korsnäs i Dalarna.

Men nog om fabriker och mer om fotboll. Det väntar en tuff drabbning på fredag då Korsnäs IF FK under säsongen har imponerat. För tillfället ligger de på en andraplats i serien med femton inspelade poäng, där de vunnit fem matcher och förlorat två av de totalt sju matcher de har spelat. Målskillnaden är gedigen, mycket tack vare att man hittills har uppvisat seriens bästa försvar. Endast fem insläppta mål under dessa sju matcher tillsammans med sina femton mål framåt ger dem en plusstatistik på tio bollar – näst bäst i serien. En förbättring från förgående säsong där Korsnäs slutade i mitten av tabellen, tre poäng efter Åbyggeby FK.

Korsnäs IF FK kommer från en meriterande 5-1 vinst mot Forsbacka. Nämnvärt från den segern är att Korsnäs efter det oavgjorda resultatet i paus gjorde hela fyra mål i andra halvlek. Framträdande där, så som så ofta, var målspottaren Marcus Bergsten.

Men ett hemmalag har vi också. Ett lag med vind i segel. Förra fredagen så tog vi oss till Söderhamn och bärgade tre starka – och också viktiga – poäng hem till Gävle. Suveräne Marcus Bond fick kröna sin säsong med ett mål innan hans flytt till Sälen. Johan Eriksson ville i sin tur inte vara sämre och blev till slut matchhjälte när han forcerade in 2-1 i andra halvlek. Ett annat glädjeämne från matchen i Söderhamn var att Alexander Sjöström gjorde säsongens första match, kanske att vi får se mer av honom på fredag...

Alla poäng är fortsatt viktiga poäng för oss i Åbyggeby FK och matchen på fredag kommer återigen bli en betydande sådan. Serien är jämn och känslan är att vi har goda möjligheter till tre poäng, oavsett motstånd. Vi hoppas att vi kan fylla Vallen med publik, i återgäld vill vi bjuda på en fin fotboll som förhoppningsvis leder till tre blytunga poäng. Biljetter köps på plats i entrén på Brynäsvallen.

Åbyggeby FK – Korsnäs IF FK
Brynäsvallen