Äntligen Kom segern

Säsongens första vinst kom under torsdagen, dagen innan midsommar, för ÅFK. Strömsbergs IF slogs tillbaka med 5-0 på Brynäsvallen och Stefan Forsberg var väldigt nöjd med insatsen.

Innan alla midsommarfiranden och trevligheter som väntade, så skulle det spelas en match på brynäsvallen under torsdagen. En viktig match på förhand då vi verkligen ville ta säsongens första trepoängare. Så blev också fallet efter en gedigen insats.

Träningsveckan innan hade på förhand känts otroligt bra enligt tränarstaben och det kändes verkligen som att det var läge nu. ÅFK klev ut på planen och tog tag i taktpinnen på en gång. Första målet dröjde dock fram tills den 35:e minuten där Samuel Lindberg är sist på bollen. Resultatet stod sig in i halvtidsvilan.

- Vi var påställda från start och följde verkligen matchplanen som vi pratat om innan. När vi gör första målet så känns det som att vi slappnar av och spelar den fotboll vi vill göra, säger Tränare Stefan Forsberg.

I andra halvlek lossnade det rejält. Samuel Lindberg utökade ledningen på straff relativt omgående och kunde sedan även pricka in 3-0 två minuter senare och hattricket var ett faktum. Efter en kvart var det dags igen. Hakim Zimana gör 4-0 efter en fin aktion och i den 70:e minuten gör Samuel Lindberg sitt fjärde mål för kvällen. Resultatet 5-0 stod sig matchen ut och när slutvisslan ljöd betydde det tre viktiga poäng för ÅFK.

- Otroligt skönt! Vi visar äntligen vad vi kan och alla tar jobbet fullt ut hela matchen. Vi ligger rätt i defensiven och idag lossnade det även ordentligt i offensiven. Ett kvitto på den träningvecka vi haft, som vi ska med oss in i nästa match, avslutar Forsberg.

Nu återstår det bara en match innan serien tar uppehåll. Den 3:e Juli (lördag) åker ÅFK och möter Slätta SK på bortaplan. Vi hoppas såklart på en ny stark insats och ytterligare poäng på kontot.