Lördagens matchvärd: Basta Urban Italian - på plats med ugnen redo

På lördag är det äntligen seriepremiär i Division 3 Södra Norrland, när Forsbacka IK gästar. Matchen blir det enda hemmaderbyt för säsongen och förväntningarna är stora. Biljetterna har gått åt i rask takt med vår nya förköpstjänst. Så vill du njuta av härlig lördagsfotboll i solskenet och heja fram ÅFK till tre poäng, bör du säkra din matchbiljett.

Lördagens matchvärd är Basta Urban Italian, Gävles bästa italienska restaurang, som också är en av Åbyggeby FKs viktiga samarbetspartners. Restaurangen ägs och drivs av Brazer Bozlak, som också har varit en del av gästrikefotbollen i sin uppväxt. Idag driver han fyra restauranger i Basta-kedjan och likheterna med känslan för detaljerna är en rödtråd i konceptet.

På lördag finns så klart Basta på plats, med ugnen redo och serverar rykande färska pizzor för åskådarna på plats.

I januari 2017 öppnade Basta i Falun och året efter i Borlänge. År 2019 var det äntligen dags för restaurangen vid Stortorget i Gävle och i januari i år 2021 öppnade man även i Sundsvall.

Ta chansen och upplev Gästrike-derbyt tillsammans med en härlig Basta-pizza i solskenet (förhoppningsvis).

- Hela basta-teamet är väldigt exalterade över det här. Både vi och föreningen gillar nyskapande och det här kan bli något nytt och fräscht. Förhoppningsvis slår det väl ut och blir ett stående inslag, säger Kristjan Longar, från Basta Urban Italia.

Samarbetet med Basta Urban Italian på matchdagarna är tilltänkt att pågå hela säsongen med syfte att stärka matchupplevelsen runt föreningens hemmamatcher.

- Vi känner att vi vill lite mer, det ska vara familjärt men också kvalité på våra matcher, inget ont om korv, dricka och kaffe men det här ska vara något nytt. Detta är ytterligare en del i satsningen att göra föreningen till något lite mer, säger Victor Holmgren, från styrelsen i Åbyggeby FK.

Förhoppningsvis om konceptet blir lyckat, kan Basta-pizzorna på ÅFKs matcher bli ett återkommande inslag.

- Vi får hoppas att det faller väl ut, 70 riksdaler för en riktig kvalitéts-pizza är något vi tror kan bli en riktigt bra och cool grej. Tänk er en brassestol, pizza, och härlig fotboll, det är något det, säger Holmgren.

Ytterligare en nyhet på föreningens hemmamatcher är vår satsning på merchendise. Du som har haft ögonen öppna i Gävles butiker har sett en egen hörna inne på Brixx, som också är en del i föreningens varumärkessatsning. På lördag kommer du ha möjlighet att införskaffa dig allt från en keps, till en hoodie, eller varför inte en skön t-shirt med helt rätt logga och färger.

Mer information om partnerskapet och shop-lösningen med Brixx kommer inom kort, men du som är intresserad kan redan nu handla och se utbudet på vår webbplats.

Klicka här för att köpa biljetter till matchen.

Klicka här för att komma till ÅFK-shop.