En poäng mot Fagersta SÖdra IK


Säsongens andra match till ända och säsongens första poäng inkasserade. Det ville sig inte riktigt för en vinst, men ett steg framåt i både prestation och resultat tillsammans med en positiv känsla inför framtiden.
 
På lördagen så var det dags för säsongens andra match och den första matchen på bortaplan. Det var Onsjövallen som var dagens spelplan där Fagersta Södra IK stod för motståndet. En motståndare som förgående säsong spelade i division 2 Norra Svealand visade sig vara en tuff nöt att knäcka och vi var tvungna att stå för en insats av god kvalité för att hålla jämna spår.

Matchen blev till mångt och mycket ett ställningskrig där regnet gjorde sitt för att försvåra förutsättningarna till ett vårdat innehav för bägge lag. Men det var påtagligt att det var två lag med hög kvalité som drabbade samman. I den 45e minuten bröt Fagersta Södra IK dödläget genom att göra 1–0. En viss tveksamhet fanns till om spelaren i fråga var på rätt sida linjen vid framspelningen, men vi accepterade domarens beslut och valde att gnugga vidare. Karaktären i laget blev satt på prov, men vi visar att just det finns det att tillgå. I andra halvleken trycker vi på för en kvittering, där vi bland annat under matchens gång får två mål bortdömda. Fagersta Södra IK är absolut inte ofarliga, men vi anser oss vara förtjänta utav en kvittering men dessvärre vill det sig inte riktigt. Tills i matchens näst sista ordinarie minut, där Johan Eriksson, efter en tilltrasslad situation på en frispark kommer först till bollen och skjuter in kvitteringen och sedermera också slutresultatet, 1–1.

Efter matchen så var huvudtränare Stefan Forsberg nöjd:
- Det känns som en steg i rätt riktning jämfört med seriepremiären. Positionsspelet börjar falla på plats, men vi har fortfarande lite att jobba på i sista tredjedelen. Fagersta spelar bra fotboll och är individuellt skickliga. Robin gör en riktigt bra match i kassen! Dock tråkigt att de gör sitt mål på en solklar offside.

Nästa match spelas på Brynäsvallen, då Strömsbergs IF kommer på besök. Grabbarna är oerhört sugna att ta säsongens första trepoängare och dessutom göra det på hemmaplan. Vi har ambitionen att vara starka hemma och det ska vi också visa torsdagen den 24/6, 19.00. Välkomna! Mer information om den matchen kommer. Men du kan redan nu säkra din biljett.

​​​​​​​Köp biljetter här.
​​​​​​​