Avtal gällande föreningssamarbete

Gävles största fotbollsförening Gefle IF FF och Åbyggeby FK har i dagarna träffat ett avtal gällande ett fotbollsutvecklande samarbete. Avtalet gäller professionella spelare födda 1999-2002 och gynnar båda föreningar kortsiktigt och på längre sikt.

Innebörden av samarbetet är att de två duktiga spelarna Emin Gadzo & William Lindkvist, som tillhör Gefle IF FFs A-trupp, kan representera båda klubbarna under resterande del av säsongen 2021.

Åbyggeby FKs Victor Holmgren om samarbetet:

"Vi är otroligt stolta över att en förening som GIF väljer att inleda ett samarbete med oss. Samtidigt känns det också bra att kunna ge dessa två talangfulla spelare chansen till en bra och utvecklande matchmiljö resterande del av säsongen. På längre sikt hoppas vi att detta kan vara en bra form för att utveckla fler spelare i Gävleområdet".

Gefle IF FFs Micke Bengtsson om samarbetet:

"Det känns bra att vi kan få unga spelare som är för gamla för vårat P19 att få match om det är så att man inte spelar i A laget. Det blir viktigt att spelare får matcher och detta blir ett väldigt bra upplägg så spelarna fortsätter träna med oss".

Detta samarbete löper under 2021 men det kan även vara en långsiktig lösning.

Emin Gadzo
Född 2001