Förlust i seriepremiären

Premiären blev lite av en besvilkelse för ÅFK. Slutresultatet skrevs till 1-3 efter en jobbig match i värmen på Brynäsvallen.

Äntligen var det dags för seriepremiär i Divison 3 Södra Norrland. På en stekhet och fulsatt (enligt restriktionerna) Brynäsvall, klev lagen ut otroligt taggade och påslagna. Men matchen blev inte riktigt som ÅFK tänkt sig.

Efter en inledning med mycket dueller och kamp så lyckas Forsbacka ta ledningen med 0-1 efter en hörna. Resultatet höll sig in i halvtidsvilan.

- Det känns som vi hade ett bra snack i halvtid och motivationen var det inget fel på alls. Vi går ut bestämde att vända matchen, men det ville sig inte riktigt idag, säger tränare Stefan Forsberg.

Den andra halvleken startade tufft. På en straff utökar Forsbacka ledningen till 0-2 och uppförbacken blir än tuffare. ÅFK gör en uppryckning och får in en reducering genom Nermin Celjo, men någon riktig forcering till utjämning blev aldrig riktigt av. Istället kunde Forsbacka kontra in 1-3 i slutminuterna och förlusten var ett faktum.

- Vi får helt enkelt inte till det idag, det märks att det är längesedan vi spelade en tävlingsmatch. Inställningen och energin finns, men spelmässigt slarvar vi för mycket och får inte alls igång vårat spel, fotsätter Forberg.

Nästa match spelas lördag 12/6 borta på onsjövallen mot Fagersta Södra IK.