Förlust mot slätta SK


Sista matchen innan sommaruppehållet spelades under lördagen i slätta strax utanför Falun. Det blev inte riktigt som ÅFK tänkt sig och hoppats. Efter 90 minuter på en väldigt tvivelaktig gräsplan blev resultatet 1-0 till hemmalaget.

Värmen var påtaglig och solen sken under lördagen när ÅFK satte sig på bussen till Slätta, strax utanför Falun, för att första gången möta Slätta SK. Matchen var den sista innan sommaruppehållet och laget ville så klart avsluta på bästa sätt. 

Matchen startade väldigt rörigt. Det dåliga underlaget ställde till det en hel del för bägge lagen och det var ingen direkt "skönfotboll" som spelades. 

- Nej, förhållandena var inte optimala, men vi kan inte skylla enbart på det. Vi ska komma ut bättre i den här matchen och ta tag i taktpinnen, precis som vi pratade om innan, säger Assisterande Tränare Joel Rosengren. 

Efter en chansfattig första halvlek stod det dock 1-0 på tavlan, efter ett efterspel på en hörna. 

Andra halvlek blev annorlunda. ÅFK rycker upp sig rejält och skapar chanser att kvittera matchen. Men det ville sig inte hela vägen. Matchen slutar 1-0 till Slätta SK och förlusten var ett faktum. 

- Vi får lida lite för en dålig första halvlek. Underlaget gör det väldigt svårt att spela vårt eget spel och matchen blir väldigt stressad med långbollar fram och tillbaka. Jag tycker ändå att vi gör en uppryckning i andra halvlek och försöker så gott vi kan, men som sagt det var väldigt svårt, fortsätter Rosengren. 

Förlusten innebär att ÅFK står på 4 poäng efter de fyra första omgångarna. Nya tag väntar, men först uppehåll. Nästa match spelas den 31 Juli hemma på Brynäsvallen mot Strands IF. Biljetter finns att köpa här.

- Nu ska vi njuta av sommaren och se till att göra något bra utav resten av säsongen. Det är många matcher kvar och vi ska ge allt i varenda en, avslutar Rosengren.