Gästrikederby direkt när ÅFK premiärspelar mot Forsbacka 

 
Äntligen är den här, premiärveckan då Åbyggeby Fotboll inleder tävlingssäsongen 2021. Efter en något oviss och lång försäsong, där pandemin gjort att seriestarten har förskjutits flera gånger så är det nu alltså dags. På lördag eftermiddag hälsar vi motståndarna Forsbacka IK välkomna till en förhoppningsvis solrik Brynäsvall och seriepremiär.
 
Premiärmotståndare är alltså Forsbacka IK, nykomlingarna från Gästrikefotbollen som kvalade sig upp under hösten vilket betyder gästrike-derby direkt i premiären. Det enda derbyt denna säsong då lokalkonkurrenterna Valbo FF och Sandvikens AIK båda lämnat serien till denna säsong. Valbo FF degraderades och SAIK tog klivet upp en divison. 
 
 - Det känns fantastiskt att det äntligen drar igång, vi ska inte sticka under stolen med att det har varit hackig tid som naturligtvis både har ätit och gett energi. Egentligen finns det inte så mycket att fundera på, förutsättningarna har varit lika för alla så nu är det bara fantastiskt kul att vi kan släppa på gasen och köra, säger Joel Rosengren, sportsligt ansvarig för herrverksamheten i Åbyggeby Fotboll. 
 
Föreningen som nu laddar för den den andra säsongen i Herrar Division 3 Södra Norrland var snubblande nära att blanda sig i platserna om uppflyttning redan förra säsongen och har naturligtvis siktet inställt högt även i år. En del nya spelare har hämtats in och tränarduon Stefan Forsberg och Joel Rosengren har också fått ytterligare ett år att fortsätta bygga på gruppdynamiken som växte sig stark ju längre säsongen gick föregående år.
 
 - Jag tycker man såg tydligt att vi blev bara bättre och bättre ju längre säsongen gick, hade det varit tio omgångar till så hade det varit riktigt intressant att se vad vi hade slutat. Det känns som vi har en bra grund att stå på inför säsongen, eftersom man inte har kunnat träningsspela heller så har man fått gnugga hårt med de spelare vi har. Vi hoppas att det har gett effekt, killarna i laget är otroligt laddade, säger Rosengren. 
 
Årets säsong blir trots den sena starten mer som ett vanligt år. Den föregående, som avgjordes enligt enkelmatcher, skiljer sig nu när säsongen kommer spelas in i november med dubbelmatcher. 
 
Totalt kommer föreningen ha möjlighet att ta in etthundra personer, ståendes enligt FHMs restriktioner. Det betyder att förköp kommer att prioriteras, så vill du äntligen släcka fotbollstörsten och försäkra dig om en plats, bör du köpa förköpsbiljett. Resterande biljetter finns att köpa vid entrén, om det finns några kvar. 
 
 - Det är bara ut och ge järnet, lite synd att vi inte kan hälsa flera av våra supportrar välkommen men förhoppningsvis så bjuds de som kommer på en härlig eftermiddag, så ska vi naturligtvis göra allt för att indela säsongen med tre poäng, avslutar Rosengren. 
 
Avspark är 15.00 på Brynäsvallen och vi får hoppas att det är någonstans där som historian och sagan börjar skrivas om 2021.
 
Klicka här för att köpa biljetter. ​​​​​​​