Inför Strands IF – Åbyggeby FK

​​​​​​​
Efter lördagens seger, så är det under fredagskvällen dags för match igen. Återigen står Strands IF för motståndet. Men den här gången på bortaplan och konstgräs.

Höstsäsongen är igång och matcherna duggar tätt. Efter segern i förra omgången står nu ÅFK på 7 poäng efter fem spelade omgångar och ligger på en 5:e plats i tabellen. Kvällens motståndare Strands IF befinner sig på 10:e plats, med 3 poäng på fem spelade omgångar.

Lagen möttes som sagt så sent som i lördags och den matchen slutade 4-1 till ÅFK på Brynäsvallens blöta gräs. Nu är det konstgräs och bortaplan som gäller för ÅFK:s mannar.

-Alltid lite lurigt att möta samma lag två matcher i rad, men vi är redo för uppgiften och har en plan hur vi ska genomföra matchen, säger assisterande tränare Joel Rosengren.

Vid seger ikväll så har ÅFK ett bra läge att haka på högt upp i tabellen. Vid förlust kan lagen bakom krypa närmare och i den här säsongens upplaga är varje match viktig.

-Det känns som att alla slår alla den här säsongen. Vi siktar väl på att hitta en jämnare nivå och på så sätt bygga bra resultat, otroligt viktig match ikväll, avslutar Rosengren.

Matchen spelas klockan 19.30 på Glysis Sparbanken Arena.