Inför Åbyggeby - Strömsberg

Återigen är det dags för match på Brynäsvallen. Efter den tuffa förlusten i hemmapremiären mot Forsbacka och krysset borta mot Fagersta Södra IK så jagar vi nu säsongens första trepoängare. Både hunger och kvalité finns, nu ska vi bara omvandla detta till resultat.

Efter en längre tids matchvila så står vi redo för drabbning. Denna gång är det Strömsbergs IF som kommer på besök till vår hemmaplan, Brynäsvallen. Strömsbergs IF, tillika Tierps bästa herrlag, kommer från en säsongsinledning som givit dem fyra poäng på tre matcher. En vinst, en oavgjord och en förlust har det hittills blivit för laget i svart. Bäste målskytt hittills är Jonas Beronius med två gjorda mål på tre spelade matcher.

Strömsbergs IF har sedan uttåget ur Division 2 Norra Svealand 2018 hållit till i Division 3 Södra Norrland. Första säsongen sedan återkomsten till division 3 blev tuff, som så många gånger blir i dessa serier vid degradering. Till slut blev det en åttonde placering, av totalt tolv lag. Förgående säsong blev en utveckling av positiv art där de, under de speciella förutsättningar som var, tog en femte plats. Tre poäng bakom Åbyggeby FK. Noterbart är att Jesper Olsson, Joel Pettersson, Alexander Råstock och Daniel Käll är spelare som fortfarande återfinns i laget sedan det Strömsberg som var i Division 2.

I Åbyggeby-lägret så är tongångarna positiva, trots att resultaten inte riktigt varit så som vi har önskat. Spelmässigt så tog laget steg framåt i omgång två och förhoppningen samt tron om att det spelmässigt fortsatt går framåt, som således också skapar resultat, är stor. Matchledigheten i helgen som var har givit laget möjlighet att gnugga detaljer och fokusera på delar av spelet som behöver bli bättre inför matchen mot Strömsbergs IF.

- Matchen mot Fagersta hade helt klart en del positivt som vi tar med oss. Det är väl just spelet i den sista tredjedelen vi behöver gnugga på och utveckla, säger Tränare Stefan Forsberg. Inställningen och energin är det inte alls något fel på och vi är verkligen sugna på säsongens första trea nu. Träningsveckan har sett väldigt bra ut och det känns att saker och ting har börjat ställas på sin spets, avslutar Forsberg.

Även denna gång får vi nypa oss i armen och inse att vi faktiskt får gå och kolla på fotboll live igen. Köp av biljetter är likt förra gången möjligt både i förväg samt på plats. Vill du säkra din plats bland de hundra som får komma in och se matchen så gör du det här nedan.

​​​​​​​Köp biljetter här.​​​​​​​