Inför: Åbyggeby FK - Forsbacka IK

Äntligen är dagen vi har väntat på här – seriepremiären. Försäsongen har varit av den längsta karaktär och vi har hunnit hela vägen fram till juni utan något matchspel. Längtan och förväntningarna är skyhöga. Premiären till ära så står vi dessutom inför säsongens första derby, då Forsbacka IK gästar.

Förra säsongens serietrea i Division 3 Södra Norrland, Åbyggeby FK, har ända sedan slutsignalen mot Korsnäs IF FK i Oktober förra året känt en revanschlust. Tredjeplatsen var imponerande för ett gäng nykomlingar, men ändå så kände laget att det varken var tillräckligt eller att de lyckades få säsongen till max. Trots minst antal förluster av alla lagen under den enkelserie som var så blev det i stället lite väl många oavgjorda, vilket till slut gjorde att Åbyggeby FK slutade tre respektive två poäng efter SAIK och Forssa BK.

Men till denna säsong har nya tag tagits. Truppen är tillspetsad med namn som Nermin Celjo, Dodou Mbye, Filip Gustavsson och Daniel Wallsten bland även ytterligare intressanta och spännande nyförvärv. Därtill en ramstark defensiv från förra året, där det endast blev tio insläppta mål på elva matcher(vilket var bäst i hela serien med god marginal), samt en utvecklad offensiv och säsongen 2021 är någonting vi ser fram emot.

- Vi är väldigt nöjda med truppbygget inför kommande säsong. Vi har fått in gedigna nyförvärv blandat med både ungdomlig entusiasm och viktig erfarenhet. Vi känner att vi har goda förutsättningar för att prestera en bra och vägvinnande fotboll och lyckas vi tillsammans få till kollektivet så kan det bli en väldigt rolig säsong. Men fokus, hårt jobb och en tro på det vi gör kommer vara a och o från första stund. Vi har också jobbat på sista tredjedelen och vår förstapress under denna långa försäsong, så vi känner oss redo, säger Joel Rosengren - assisterande tränare.

Motståndare för premiären är inga mindre än Forsbacka IK. En skönhetssaga där Forsbacka, lite likt Åbyggeby, har under de senaste åren snabbt avancerat igenom seriesystemen. Förra säsongen i Division 4 Gästrikland lyckades de med konststycket att gå igenom serien obesegrade, där dessutom hela tio av elva matcher resulterade i vinst. Trettio mål framåt och endast tio mål insläppta och vi förstår att Forsbacka stod för en väldigt imponerande säsong. Men denna säsong blir motståndet annorlunda och kvalitén högre, vilket gör att förutsättningarna ser annorlunda ut men där ambitionen till att spela sin egen fotboll kvarstår.

- Som nykomlingar i 3an så har vi en spännande säsong framför oss. Vi vill spela vår fotboll och inte vara blyga bara för att det är en ny omgivning. Vi har en trupp med god kvalité och som gjort en lång resa hela vägen från Division 6, så vi är väldigt taggade att visa vad vi går för. , säger Tim Gladh – Tränare Forsbacka IK.

Inför premiären så säger bägge lagens tränare att spelarna i varsitt lag ser fräscha ut utan några särskilda skadekänningar. På förhand är Åbyggeby FK det förhandstippade laget, men en premiär är alltid en premiär och det betonas inför matchen.

- Premiärmatcher bruka leva sitt eget liv många gånger. Vi måste vara med från start, släppa nervositeten och i stället bara slappna av och spela på glädjen över att vi äntligen är i gång och får spela fotboll igen. Gör vi det vi ska och gör det tillsammans så tror jag på ett bra resultat, säger Joel Rosengren.

VAD: Åbyggeby FK – Forsbacka IK, seriepremiär Division 3 Södra Norrland
NÄR: Lördag, 5 juni kl. 15.00