inför åfk - Iggesunds ik

Senast var en av de tyngre matcherna i föreningens moderna historia, men någonting vi vill göra till vårt eget är att vi alltid reser oss när det blåser som mest. En stark träningsvecka, både i kommunikation och i träning tillsammans med ett par positiva nyheter vill vi göra susen för att hitta rätt spår igen. Iggesund kommer på besök och vi är heltaggade till helgens match på vallen.

Iggesunds IK är helgens motstånd. Ett lag från Hälsingland, ungefär femton minuters bilfärd söderut om Hudiksvall.  Iggesund har gjort sig hemmastadd i division 3 de senaste åren sedan de tog klivet upp inför säsongen 2016. Idel topplaceringar har det blivit under de senaste säsongerna där man har slutat trea i tabellen vid tre tillfällen de senaste fyra säsongerna och där man slutade på en fjärdeplats förgående säsong. Denna säsong har det dock gått tyngre där Iggesunds IK för närvarande parkerar på sista plats i tabellen med fem inspelade poäng efter nio matcher. Man har gjort sex mål framåt och släppt in nitton mål bakåt. Den interna skytteligan leder Jesper Koskinen med sina två mål gjorda.

I Åbyggeby så är tongångarna positiva, trots den blytunga förlusten senast mot suveräne serieledaren Bollnäs. Matchen är ett minne blått och vi blickar framåt. Kampen om de sista platserna på säker mark är benhård, men vi är fast beslutna att hamna på rätt sida av strecket. Positivt från senast var att Nermin Celjo hittade nätet igen. Vi hoppas att den formen håller i sig. I övrigt ser vi välvilligt fram emot helgens match, för att revanschera oss från helgen innan. Träningsveckan har varit god där truppen tillsammans med ledarstab har samlat trupperna och skapat en enad tro om att resterande delen av säsongen ska gå vägen. På det har vi några intressanta nyheter till truppen som det kan läsas mer om i enskilda artiklar på vår hemsida. Ett tips är att komma till Brynäsvallen på lördag och kika in vad som erbjuds. Vi hoppas att inte göra er besvikna.

Åbyggeby FK – Iggesunds IK
2021-09-04