Nu tar vi uppehåll


Matchen borta mot Slätta SK var den sista för inledningen av säsongen och nu är det dags för det klassiska sommaruppehållet. Här kommer en summering av den första delen på en lång säsong.

Efter en lång väntan och lång försäsong så var det äntligen dags att spela tävlingsfotboll igen. Division 3 Södra Norrland drog igång med ett derby på Brynäsvallen mellan ÅFK och Forsbacka. En match som lite dråpligt slutade med förlust 1-3 och rätt besvikna miner i både laget och folk runt föreningen. Det var inte den start vi ville ha och matchen slutade rätt kaosartat med scener som inte hör hemma på en fotbollsplan. Men nog om det. 

Omgång 2 åkte ÅFK till Fagersta för att möta Fagersta Södra IK på bortaplan. Resultatet skrevs till 1-1 efter en sen kvittering av vår Johan Eriksson. Två lag som verkligen ville spela fotboll och resultatet kändes i efterhand fullt rättvist. 

I omgång 3 kom första segern. Strömsberg besegrades med hela 5-0 hemma på Brynäsvallen och ÅFK visade hur bra man kan spela fotboll. Ett spel man hoppades kunna visa upp även i nästa match. 

Så blev tyvärr inte fallet, då vi inkasserar säsongens första bortaförlust. Matchen mot Slätta SK i omgång 4 bjöd inte på någon "skönfotboll". Planen var i ärlighetens namn under all kritik och matchen blev välidgt mycket kamp, dueller, avblåsningar och inte alls många målchanser. Resultatet blev 1-0 till hemmalaget och ÅFK stannar på 4 poäng efter fyra spelade omgångar. 

Tränarduon Forsberg och Rosengren sammanfattar inledningen: 

- Så klart önskar vi att vi tagit mer poäng. En lite ryckig inledning med ojämna prestationer har ställt till det för oss. Vi känner att när vi spelar vårt spel och fokuserar på rätt saker så visar vi verkligen vad vi kan och det är då resultaten kommer. 

- Men det går inte att gräva ner sig. Vi är absolut med i alla matcher vi spelar och vi ser fram emot att visa vad vi verkligen kan. Säsongen är lång och det är många poäng kvar att spela om. 

- Nu njuter vi av sommaren ett tag och kommer tillbaka med fulla batterier till avslutningen (den långa). 

Vi vill tacka alla som stöttat oss och kommit till vallen på matcherna! 

Nästa match efter uppehåller spelas hemma på Brynäsvallen den 31/7 mot Strands IF. Biljetter kan köpas redan nu och enligt restriktionerna kan vi äntligen ta in mer än 100 personer. 

Biljetter köper du här.
  • afk-fif-4134
  • afk-fif-0010
  • afk-fif-0034