SEGER DIREKT I ÅTERSTARTEN

Under lördagseftermiddagen spelades den första matchen efter uppehållet. Det var Hudikgänget Strands IF som besökte oss på Brynäsvallen. Matchen blev en ganska rörig historia med två stycken avbrott på grund av väder, men kunde till slut spelas klart.

Första halvleken startade i ett högt tempo, med ordentligt bra chanser åt båda håll. I den 7:e minuten utnyttjade Strands en andraboll efter ett långt spel och gjorde 0-1 på ett väldigt fint avslut av Mattis Westberg.

Men ÅFK ruskade av sig det, fortsatte skapa chanser och i den 25:e minuten kvitterar Samuel Lindberg på en hörna. Strax innan halvtid kommer även 2-1 efter ett självmål.

-Otroligt skönt att gå in i halvtid med ledningen. Det kändes som att vi skapade tillräckligt många farliga lägen för att göra det. Säger tränare Stefan Forsberg.

Den andra halvleken blev sedan en rörig historia. Efter cirka 7 minuters spel började åskan dundra ordentligt och matchen avbröts. Efter ett misslyckat försök, så kunde matchen ändå spelas klart. ÅFK vinner halvleken med 2-0 efter mål av Filip Gustavsson och Henrik Persson och matchen slutar 4-1 till hemmalaget.

-Skön seger! På en otroligt blöt plan i andra halvlek, så känns det som att vi väger något tyngre än ett ganska ungt Strands IF. Det här behövde vi för självförtroendet och fortsättningen på den långa höst som väntar. Avslutar Forsberg.

Nästa match spelas fredag 6/8 också den mot Strands IF fast på bortaplan.