Seger mot Söderhamn borta

Under fredagskvällen åkte ÅFK till Söderhamn och hämtade 3 otroligt viktiga poäng. Segerresultatet skrevs till 1-2 efter en match med en hel del dramatik.

Efter förlusten borta mot Stands IF förra fredagen, så var det ett revanschsuget ÅFK som hoppade på bussen till Söderhamn på fredagseftermiddagen. Målsättningen var tydlig, 3 poäng skulle hämtas.

Så blev också fallet efter en spännande match. Hemmalaget tog ledningen redan i den 13:e minuten genom Adam Chabchoub på en omställning. Men där fick det vara nog. ÅFK ryckte upp sig omedelbart, började skapa målchanser och i den 23:e minuten kom också kvitteringen till 1-1. Det var Marcus Bond som dök upp och nickade in bollen på hörna. Marcus som för övrigt gjorde sin sista match i åbyggebytröjan innan flyttlasset går till Sälen.

-Skönt att gå in i paus med 1-1 det var vi helt klart värda. Målet vi släpper in känns lite onödigt men det blir lite som en väckarklocka för oss och vi rycker upp oss rejält direkt efter, säger målvaktstränare Erik Elving.

Den andra halvleken började ganska tillknäppt. Söderhamn försökte hota med sina långbollar, samtidigt som ÅFK sågade sig igenom några gånger utan att riktigt hitta någon hundraprocentig målchans. Men i den 63:e minuten, på en hörna, dök Johan Eriksson upp på den första stolpen och nickade in ledningsmålet 1-2.

Resterande delen av matchen var händelserik. ÅFK skapade lägen att göra fler mål, men lyckades inte få dit bollen. Söderhamn tryckte upp laget högt i banan under slutminuterna och spelade långa bollar gång på gång utan att lyckas. När slutsignalen ljöd stod det 1-2 på tavlan och dom tre poängen landade hos ÅFK.

-En helt fantastisk seger! Det är dom jämna och tajta matcherna som känns bäst att vinna och det är en riktig krigarinsats vi står för. Kul att vi får utdelning på våra fasta situationer när vi pratade mycket om det innan matchen och även tränat på det i veckan, avslutar Elving.
​​​​​​​
Nästa match spelas på Brynäsvallen fredag 20/8 kl. 18.30. Då möter ÅFK tabelltvåan Korsnäs IF FK.