Sommardagarna en succé när Forsgården fylldes med barn, skratt och massa fotboll 

Sommaren 2021 har Åbyggeby Fotboll haft som mål att ta nästa steg som förening och bjöd därför in till härliga sommardagar i bygden. Målsättningen för föreningen är att övertid bli en av distriktets framgångsrika föreningar både på och utanför planen, vilket gör att det känns extra spännande att fortsätta utveckla aktivitetsutbudet i Åbyggeby.
 
Under lägrets tre dagar förvandlades Forsgården till en härlig ungdomsgård. Mycket fotboll, brännboll, korvgrillning och lekar har fyllt programmet och vi kan summera dagarna som en succé. Några av dagarna bjöds det också på rejält fint sommarväder.  
 
 - Idag finns det inte så mycket verksamhet och aktiviteter ut mot Forsby och Åbyggeby, exempelvis ingen fullstor fotbollsplan, därför är det viktigt och otroligt uppskattat för alla barn som var med att vi kunde leverera det här, säger Per Zetterström, ansvarig ledare från föreningen sida.
 
Framtidens idrott ska vara nyfiken och inspireras av förändringarna som sker i samhället. Det måste gå att delta på flera olika sätt i en idrott med ett bredare utbud. Den moderna föreningen är bättre på att fånga människors engagemang på ett sätt som gör att fler upptäcker hur givande det är att vara med. Det samhällsansvaret vill Åbyggeby FK ta och satsningen på fler sommaraktiviteter kostnadsfria och utan förkunskapskrav är ett led i den satsningen. 
 
 - Vi vill starta upp en ungdomsverksamhet och då är ju den här satsningen ett steg i den riktningen. Förhoppningen är att kunna komma igång med verksamhet i mindre format till hösten och från sommaren 2022 starta en långsiktig satsning, säger Per. 
 
Totalt lockade lägret 40 barn i åldrarna 7 till 12 år. Både tjejer och killar deltog i lägret som innefattade mycket skoj, fotboll, lek och en förmiddag på "adrenalincentret" The Dome, som självklart var en mycked uppskattad utflykt. 
 
Från föreningens sida är man också väldigt tacksam mot finansiärerna av sommardagarna. Den stora delen stod Gävle Kommun för men också betydelsefulla sponsorer som har ställt upp och skänkt mat, fika och annat smått och gott som har kommit dagarna väl till pass. 
 
Sista dagen avslutades också med ett rejält vattenkrig, en härlig och blöt upplevelse där barnen jagade varandra i en riktig skrattfest.
 
- Den som har roligast vinner alltid, oavsett om det är vattenkrig eller fotboll. Vi hoppas verkligen att alla barn hade just roligt, avslutar Per.
 
Stort tack till våra huvudpartners samt Gävle Kommun, Grant Thornton, Ica Supermarket Strömsbro och Colorama som gjorde dagarna möjliga.  • sd2
  • sd3
  • sd1
  • sd5