Veteranmatch när Åbyggeby Oldtimers spelar mot Södra bk på lördag


Det är inte bara seriepremiär och gästrikederby på lördag, det händer mer än så. Föreningens veteraner dammar också av skorna och möter det forna och klassiska laget Södra BK i en veteranmatch. Cirka 13.15 är det avspark på lördagseftermiddagen. Ett derby på ett annat derby helt enkelt. 

Matchen som är en hyllning till alla veteraner och spelare som har varit med i föreningens historia är också en del i föreningens nya strategi med att bygga ett starkt varumärke runt Åbyggeby FK.

Tar vi en liten historisk återblick så finns det mycket att berätta om. Åbyggeby Fotbollsklubb bildad 1984 av ordförande Reine Persson, en av initiativtagarna från det forna korplag, som ansåg att föreningslivet hade mer att ge än bara några fotbollsmatcher per säsong. Egentligen började historian redan året innan då Åbyggeby IK med prefixet IK startade verksamhet. Legenden blev den att IK var lätt att trycka om till FK varav namnet och resan blev faktum i den nya föreningen Åbyggeby FK. 

Mycket har hänt sedan dess och efter återstarten 2017 har föreningen tagit krafttag gällande insatserna på och utanför de kritade linjerna. Strategin att bygga en kraft, lite av en familjär-känsla runt varumärket är central. 

En av föreningens största gestalter är Mikael Persson. Han var med och bildade föreningen för snart nästan 40 år sedan. Han har även varit tränare, lagledare och ungdomsansvarig på resan och kallas även föreningens "Mr. Åbyggeby”. Mannen som också är initiativtagare till veteranmatchen.  

 - Det känns fantastiskt kul att bjuda in till veteranmatch, tanken var ju från början att möta just Forsbacka men man fick inte ihop lag. Vi har istället med kort varsel fått möjlighet att spela mot Södra BK och det känns ju minst lika kul. Fantastiskt kul ska det bli, säger Micke Persson. 

Matchen börjar 13:15 och den kommer spelas i två halvlekar om 20 minuter med 10 minuters paus. Du har som köpt biljett kan alltså se båda matcherna. 

 - Det här är ju på något mer än bara fotboll, det är många gamla eldsjälar som har stort hjärta för ÅFK, så det ska bli riktigt roligt. Synd att vi inte kan ta mer publik och göra fler kringaktiviteter, men säsongen är lång så vi får hoppas på att vi kan fortsätt arbeta med våra matchevenemang, avslutar Persson. 

Totalt kommer föreningen ha möjlighet att ta in etthundra personer ståendes enligt FHMs restriktioner. Det betyder att förköp kommer att prioriteras så vill du äntligen släcka fotbollstörsten och försäkra dig om en plats bör du köpa förköpsbiljett. Resterande biljetter finns att köpa vid entrén om det finns några kvar. 

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA BILJETTER.